Ilmiy-amaliy anjuman quyidagi shoʻ'balarda oʻtkaziladi:
1. Oziq ovqat xavfsizligida bioxilma-xillikning o’rni
- Hayvonot dunyosini muhofaza qilish va undan oqilona foydalanish;
- Hayvon dunyosini xilma-xilligini asrash va undan ratsional foytalanish;
- Antropogen tranformatsiya va hayvonot dunyosinining muhofaza qilish muammolari;
- Nodir va noyob hayvonlarni alohida muhofaza qilish hududlarini tashkil qilish;
- Osimliklar dunyosini muhofaza qilish va undan oqilona foydalanish;
- Yaylovlar, pichanzorlardan samarali va oqilona foydalanish;
2. Oziq-ovqat xavfsizligi barqarorligini ta‘minlashda biologiyaning o‘rni
- Qishloq xo‘jaligi ekinlarini yetishtirishning fiziologik va agrotexnologik asoslari
- Qishloq xo`jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash;
- Qishloq xo‘jaligi ekinlarini yetishtirishning innavatsion usullari;
- Qishloq xo‘jaligi ekinlari kasalliklari va zararkunandalariga qarshi kurashish;
- Qishloq xo‘jaligida agrobiznes va agrologistika muhitini takomillashtirish;
3. Oziq-ovqat xavfsizligi biotexnologiyasi va genetikasi
- Qishloq xo'jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash biotexnologiyasi;
- Oziq-ovqat chiqindilarini qayta ishlash va ozuqalar biotexnologiyasi;
- Oziq-ovqat qiymatini oshirish biotexnologiyasi;
- Oziq-ovqat sanoatida hujayra va gen muhandisligidan foydalanish istiqbollari;
- Oziq-ovqat sanoatida zamonaviy genetika va seleksiyaning roli;
4. Ovqatlanish va oziqlanish xavfsizligi
- Ovqat hazmi tizimi va hazm jarayonlari;
- Tabiiy maxsulotlar asosida oziq-ovqat maxsulotlari sifatini oshirish;
- Oziq-ovqat mahsulotlarining sifati va xavfsizlik ko‘rsatkichlari;
- Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash;
- Hayvonlarni oziqlantirishda ozuqaviy qo’shimchalardan foydalanish istiqbollari;
- Qishloq xo’jaligida ozuqa bazasini mustahkamlash;
5. Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda kimyoviy tadqiqotlar
- Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda noorganik moddalar va materiallar;
- Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda analitik usullar;
- Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda organik moddalar va materiallar;
- Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda kimyoviy texnologiya yutuqlari;
- Oziq-ovqat sanoatida fizik-kimyoviy tadqiqotlar;