SHOʻBALAR

 

Ilmiy-amaliy anjuman quyidagi shoʻ'balarda oʻtkaziladi:

1. Oziq ovqat xavfsizligida bioxilma-xillikning o’rni

  • Hayvonot dunyosini muhofaza qilish va undan oqilona foydalanish;
  • Hayvon dunyosini xilma-xilligini asrash va undan ratsional foytalanish;
  • Antropogen tranformatsiya va hayvonot dunyosinining muhofaza qilish muammolari;
  • Nodir va noyob hayvonlarni alohida muhofaza qilish hududlarini tashkil qilish;
  • Osimliklar dunyosini muhofaza qilish va undan oqilona foydalanish;
  • Yaylovlar, pichanzorlardan samarali va oqilona foydalanish;

2. Oziq-ovqat xavfsizligi barqarorligini ta‘minlashda biologiyaning o‘rni

  • Qishloq xo‘jaligi ekinlarini yetishtirishning fiziologik va agrotexnologik asoslari
  • Qishloq xo`jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash;
  • Qishloq xo‘jaligi  ekinlarini yetishtirishning innavatsion usullari;
  • Qishloq xo‘jaligi  ekinlari kasalliklari va zararkunandalariga qarshi kurashish;
  • Qishloq xo‘jaligida  agrobiznes va agrologistika muhitini takomillashtirish;

3. Oziq-ovqat xavfsizligi biotexnologiyasi va genetikasi

  • Qishloq xo'jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash biotexnologiyasi;
  • Oziq-ovqat chiqindilarini qayta ishlash  va ozuqalar biotexnologiyasi;
  • Oziq-ovqat qiymatini oshirish biotexnologiyasi;
  • Oziq-ovqat sanoatida hujayra va gen muhandisligidan foydalanish istiqbollari;
  • Oziq-ovqat sanoatida zamonaviy genetika va seleksiyaning roli;

4. Ovqatlanish va oziqlanish xavfsizligi

  • Ovqat hazmi tizimi va hazm jarayonlari;
  • Tabiiy maxsulotlar asosida oziq-ovqat maxsulotlari sifatini oshirish;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarining sifati va xavfsizlik ko‘rsatkichlari;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash;
  • Hayvonlarni oziqlantirishda ozuqaviy qo’shimchalardan foydalanish istiqbollari;
  • Qishloq xo’jaligida ozuqa bazasini mustahkamlash;

5. Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda kimyoviy tadqiqotlar

  • Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda noorganik moddalar va materiallar;
  • Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda analitik usullar;
  • Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda organik moddalar va materiallar;
  • Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda kimyoviy texnologiya yutuqlari;
  • Oziq-ovqat sanoatida fizik-kimyoviy tadqiqotlar;